Erdal Stereo


Fyne Audio Vintage Classic X
Som alle modellene i Fyne sin nye Vintage Classic-serie er Classic X bygget på tradisjonelle prinsipper som stort kabinettvolum, bred baffel og høy effektivitet. Høyttaleren er bestykket med en helt nyutviklet 10" stor utgave av Fyne sin legendariske fulltonedriver - IsoFlare-driveren.
Lyd er alltid litt vanskelig å beskrive, men med Fyne sin Classic-serie er det litt lettere enn vanlig. De lyder rett og slett slik de ser ut - stort, fyldig og deilig med masse detaljer, kropp og sjel. Den 10" store punktkilde-driveren er den ideelle størrelsen for de fleste lytterom og gjengir et stort og dypt lydbilde med glimrende holografi. Stemmer gjengis på en naturlig måte og plasseringen i lydbildet er helt i referanseklassen.
Fyne Audio Vintage Classic XII
Det er den største modellen i Fyne Audio sin nye Classic-serie. Nydelig 70-tallsdesign, 12-tommer fulltonedriver og høy effektivitet gjør dette til en umiddelbar klassiker.
Lyd er alltid litt vanskelig å beskrive, men med Fyne sin Classic-serie er det litt lettere enn vanlig. De lyder rett og slett slik de ser ut - stort, fyldig og deilig med masse detaljer, kropp og sjel.
Den 12" store punktkilde-driveren gjengir et stort og usedvanlig dypt lydbilde med glimrende holografi. Stemmer gjengis på en naturlig måte og plasseringen i lydbildet er helt i referanseklasse - slik man forventer av en virkelig god punktkilde høyttaler.
   
LAMPIZATOR P17, P32 og FE
Alle tre modellene er åpen baffel konstruksjon og alle tre elementene jobber helt fritt og uanstrengt og blir ikke bremset eller påvirket negativt av en høyttalerkasse. Høyttalerne kan leveres med dyrere delefilter, bass og mellomtone.
P17 og FE har 18" bass og P32 en 12" bass. Alle har samme bånddiskant som koster ca 2000 euo for paret! Frekvenseområde 28/30-30000hz. Høyttalerne fyller lett og uanstrengt lytterom fra 25-60 kvadratmeter med musikalsk vellyd, du "svømmer" i musikk! De er detalrike, gjennomsiktig, men ikke analytiske!
LAMPIZATOR  P17
Fra test;
Lyden presentert av P-17 er utrolig åpen og ubegrenset, og lydbildet, hvis dybde øker med nesten hver centimeter lagt mellom dem og veggen bak dem, er også meget imponerende. Da jeg flyttet høyttalerne så langt vekk fra bakveggen som det var mulig, startet forgrunnen bak høyttalerlinjen, og instrumentene som spilte bak på scenen ble plassert bak veggen i det andre rommet. Bredden på lydbildet var også imponerende ettersom i noen opptak kom lyder fra rommet til venstre fra venstre høyttaler og til høyre fra høyre høyttaler. I andre opptak skjedde alt i rommet mellom begge høyttalerne. Det viste tydelig at P-17 ikke pleier å forstørre lydbildet på egen hånd – de bare formidler opptaket.

På De siste syv ord av Kristus på korset av Haydn dirigert av Savall, eller min favoritt Carmen med fantastiske Leontyna Price, var lydbildet enormt. Spesielt på denne første innspillingen, hvor akustikken i den store kirken ble så godt fanget opp på opptaket, at de fjerneste hjørnene hørtes som ekko på flere titalls meters avstand. I sistnevnte innspilling beundret jeg hvor nøyaktig sangernes skikkelser beveget seg langs scenen mens de sang, men også hvor kraftfulle og naturlige stemmene deres var. Også det dramatiske ved stykket ble formidlet på den mest overbevisende måten.

Muddy Waters-konserten med medlemmene av The Rolling Stones beviste at når P-17 spiller en innspilling med mange musikere som opptrer på en overfylt scene, lar høyttalernes gode separasjon og differensiering gjør at lytteren nyter fullt ut et slikt show. Det var ingen problemer med å følge den utvalgte gitaristen til tross for all mengden av informasjon. Les mer!

LAMPIZATOR  P32
On the Jazz at the Pawnshop for eksempel, gjenskapte de denne engasjerende atmosfæren til en liten klubb med publikum rundt meg på en veldig overbevisende måte. Igjen ble det lille lydbildet med flere musikere presentert på en ryddig måte. Denne gangen ble min oppmerksomhet mest tiltrukket av disse utrolig levende, naturlig klingende, godt innspilte vibbene.

Det skal være klart nå at Fikus Electric-høyttalere er utrolig gode til å spille akustisk musikk. Men jeg kjenner ikke så mange som utelukkende hører på unplugged-opptakene. Jeg har allerede nevnt Muddy Waters sin mest definitivt elektriske konsert, selv om jeg bare har påpekt den høye kvaliteten på differensiering og separasjon. Som det vanligvis er med elektrisk blues og rock'n'roll, er slik musikk basert på elektriske gitarer, og på akkurat denne konserten deltok flere gitarister i toppklasse, og hver av dem prøvde selvfølgelig å vise seg frem, for å markere sin tilstedeværelse på en scene.

Det hørtes ... veldig godt ut for ikke å si - fenomenalt. Starten med det store tempoet og rytmen, raske, stramme trommer, kraftig bass som jobber i bakgrunnen, og til slutt de energiske, fartsfylte gitarene. Vel, selvfølgelig var det også de karismatiske, kraftige og veldig rene vokalene til Muddy og Mick, som skapte den unike magien. Selv om dette egentlig ikke er en hi-fi innspilling, men med P-17 ble den presentert på en ren, ryddig, energisk og til og med energigivende måte. Selv om jeg har hørt dette albumet spilt på en rikere, «meater» måte, fikk denne spesielle vanvittig livlige, direkte, fengslende fremføringen meg til å smile fra det aller første sporet til det aller siste. Det er det musikk er til for. Les mer! Priser fra 144000kr avhengig av komponenter og finish!

   
Fyne Vintage 15
Flaggskipets mesterverk i Vintage-serien, Vintage Fifteen, er den fulle legemliggjørelsen av Dr Paul Mills’ kompromissløse designtilnærming. Med Fynes største, mest potente og dynamiske IsoFlare-driver, flytter dette fantastiske punktkildetransdusersystemet grensene for lydteknikk. Med en 380 mm (15 tommer) multifiber kjegle mellom/bass driver med Fynes førsteklasses 75 mm titanium dome, neodym motor kompresjonsdiskant, og matet fra Fynes høyeste spesifikasjon og Deep Cryogenically Treated crossover, leverer Vintage Fifteen musikk med presisjonen og skalaen til et fullt orkester.
QLN Prestige 3 Pris kr 95000.
Fra test; "This box-less sound, this disappearing speaker act, is coupled to a very satisfying low end that in my room extended to what seemed like the low 30hz region. I was never tempted to turn on my sub even though I did…just to see what would happen.
The Qln Prestige Three has a low end that is so extended yet tight and free of any muddying resonances that the sub detracted from what was going on, regardless of how I tweaked and adjusted." 
   

Casta Elettra kr 590000
Du vil få den høyeste ytelsen fra dette paret
hornhøyttalere med en gjennomsiktighet som er på ypperste nivå. Det er et høyeffektivt toveissystem, det vil si at det bare har én driverovergang, ved 800 Hz, slik at alle frekvensene over 800 Hz gjengis av en enkelt kilde. Lavfrekvensteknologien kalles "High Speed ​​Woofer": det er en 15" basshøyttaler med en ny spesialmembran i lett og stiv celluloseblanding. Denne store basshøyttaleren kan også drives av de mest delikate rørforsterkere til kraftige effekttrinn og følger raskt mikrodynamikken i musikken i detalj og med nærvær og realisme som fører deg tett på levende musikere i studio eller på scenen.

Quad ESL 2912 / ESL 2812
Renhet og oppløsning er elektrostatens styrke, men krafthåndtering og bassgjengivelse har vært utfordringen. Quad ESL 2912 er unntaket som bekrefter regelen.

Det finnes høyttalere som spiller høyere, men 2912 har ingen problemer med å gjengi basstungt materiale ved høyt lydtrykk. Den utrolig organiske og fyldige bassgjengivelsen, det raske anslaget med mye snert og driv, gir bakoversveis! "Du tror de ikke før du får høre det!" Disse kan nytes 24/7/365, med imponerende scene, uten å bli lyttetrett!

   
Spendor Classic 100
Spendor Classicserie er for personer som har levd en stund og ikke lar seg imponere over en og annen superdetalj eller eller dyp bass på en håndfull innspillinger!  Spendor produserer høyttalere som spiller musikk og som man ikke blir lyttetrett av å høre på! Dagens versjon av Spendor Classic 100 er bedre enn noen gang, de fyller lett en stor stue med engelsk vellyd, varm, fyldig og med en bass som kun en 12" kan gi! 

Les mer her om classic-serien! 
QLN Prestige 5, kr 192000
Qln Prestige Five – en enestående 2,5-veis gulvstående høyttaler som markerer fremskrittet og fortsettelsen av vår svært vellykkede Prestige-serie.
Tiår med designerfaring har bevist gang på gang at det som skiller en god høyttaler fra en eksepsjonell, er mellomtonen. For Prestige Five brukte vi mange år på å utvikle en ny, suveren klingende 184mm Kevlar® mid-woofer som formidler instrumenter og vokal med enestående klarhet, oppløsning og naturlighet. 
Les mer!
   

QLN Prestige ONE Pris kr 68000.
The Qln Prestige One is a reference caliber monitor commensurate with the performance level of the award-winning Prestige series. In keeping with Qln’s truncated cabinet design, the Prestige One features the same minimal baffle area, time alignment, and dampening technology found in the Signature 3 with even greater optimization establishing a new performance benchmark.

Fyne Audio F704
Fyne Audio er et relativt nytt høyttalerselskap, men i ledergruppen har de over 200 års erfaring, og det er tydelig når du setter deg ned og hører på høyttalerne deres, inntrykket er at de virkelig yter langt over hva prisen tilsier.
Fyne F704 har 2 tolvtommere og er en 2,5 veis høyttaler som spiller engasjerende, med kropp og en klar definert bass med punch som få andre. Lydbilde er stort, åpent og detaljert. 
   
Fyne F1-8
F1-8 er medlem av F1-serien, og representerer derfor Fyne Audios fremste stand-mount-høyttaler. Det er en kompromissfri utførelsen av Fynes point source-teknologi, produsert i Skottland. F1-8 har en 8" IsoFlare bass/mellomtonedriver paret med en 1" kompresjons-diskanthøyttaler i magnesiumkuppel. Høyttalerkassen er håndlaget i nydelig pianoglans valnøttfinér. Høyttalerens fysiske utseende er stilfullt og moderne, og de spiller meget bra noe flere tester bekrefter!

Fyne Audio F500
Fyne Audio F500 er den minste modellen i Fyne sin prisvinnende F500-serie, men leverer et kraftig og utrolig detaljert lydbilde.

Fyne Audio er en relativt ny aktør i hifi-bransjen, men utviklerene har lang og bred erfaring, samt en genuin interesse for å lage kvalitetshøyttalere.

Firmaet ble startet av stjerneteamet bak verdens eldste høyttalerprodusent  og er et ekte entusiastdrevet foretak med legenden Dr. Paul Mills i rollen som sjefsutvikler og lydguru.

  Erdal Stereo Org. nummer 925 852 449 mva. E-post

    Bruktsalg Elektronikk Høyttalere Kabler Kunder Rack